Aktiviteter

I Årrenjarka finns det alltid något att aktivera sig med. Oavsett vilken årstid du än besöker oss. Men vill du vara mindre aktiv så lockar de vackra omgivningarna lika gärna till stilla vilsamhet och tillfälle att njuta en god bok framför brasan.

 

På vintern lockar fjällen och den frusna sjön Saggat till skoteråkning eller en fartfylld hundspannstur. Eller föredrar du att färdas i mera lagom takt så är längdskidåkning kanske ditt val.

 

 På barmarkssäsongen finns massor av vandringsleder alldeles runt hörnet. Bada i sjön Saggat. Fina fiskemöjligheter både sommar och vinter. Vi hyr ut roddbåtar, kanoter, paddle boards samt vår bastuflotte.

 

Vi samarbetar med lokala guider och kan ordna många olika aktiviteter inom samisk kultur, föreläsningar m m. I Kvikkjokk kan ni t ex beställa båttur längs de slingrande kanalerna i det frodiga deltalandskapet. Här kan ni även boka helikopter rundflyg med något av flygbolagen som finns stationerade i Kvikkjokk under sommaren.

Skotersafari

Årrenjarka Fjällby är nog den ultimata utgångspunkten för snöskoterfärder till områdena i världsarvet Laponias gränstrakter. Här har vi ett geografiskt läge och en personlig kunskap som har hänfört våra gäster sedan starten.

Skoteruthyrning

Årrenjarka är en lämplig utgångspunkt för dina fjällturer.

Hundspannsturer

Tillsammans med det lokala aktivitetsföretaget, Native Lapland, erbjuder vi korta, eller längre turer med hundspann. Alla turer startar i Årrenjarka.

Helikopterturer

I samarbete med helikopterföretagen Fiskflyg och 

Kallaxflyg kan vi erbjuda er helikopterflygningar till eller från Årrenjarka Fjällby. Varför inte påbörja/avsluta er jakt, fiske eller vandrings resa med helikopter i Årrenjarka?

Vandring

I Årrenjarka har du nära till fina dagsturer i fin fjällmiljö. Nedan hittar du några förslag på turer.

Fiske

I Årrenjarkas omgivningar finns goda fiskemöjligheter både sommar och vinter.

Föregående bild
Nästa bild

Helikopterturer

I samarbete med helikopterföretagen Fiskflyg och Kallaxflyg kan vi erbjuda er helikopterflygningar till eller från Årrenjarka Fjällby. Varför inte påbörja/avsluta er jakt, fiske eller vandrings resa med helikopter i Årrenjarka?

Alternativt så kan vi erbjuda rundflyg runt den vackra fjällvärlden som omger vår fjällby.

Det är möjligt att boka alla aktiviteter medan du bor hos oss, eller så kan du boka i förväg genom att kontakta oss via e-post.