Skotersafari

Årrenjarka Fjällby är nog den ultimata utgångspunkten för snöskoterfärder till områdena i världsarvet Laponias gränstrakter. Här har vi ett geografiskt läge och en personlig kunskap som har hänfört våra gäster sedan starten.

Vi har erfarna utbildade guider som har mycket stor kunskap, fjällvana och erfarenhet av detta område och vet exakt vart man ska fara för att hitta de bästa utsiktsplatserna och fiskesjöarna.

Tack vare vår genuint lokala förankring har vi järnkoll på de aktuella snö- och väderförutsättningarna i vårt område och vi anpassar alltid dagens utfärder efter det, för att garantera våra gäster den absolut bästa upplevelsen.

Turen börjar med utdelning av snöskoter och säkerhetsgenomgång, innan vi ger oss av på en resa över fjällen vid gränsen till Laponias världsarvsområde. På väg upp mot trädgränsen kör vi genom gammal tallskog, och har vi tur syns spåren efter renar, älgar, järvar eller lodjur längs med leden. Sedan bär färden av upp mot fjälls och oftast tar det inte längre tid än cirka 30 minuters färd genom urskogsområdena innan ni befinner er ovanför trädgränsen på kalfjället. Den fantastiska utsikten över bergstopparna i Sareks nationalpark och den fridfulla atmosfären som ligger över detta stora alpområde i midvintern gör detta till en mycket sällsynt och oförglömlig resa. Det finns fantastiska fotomöjligheter och vi gör ett stopp för varma drycker och en kanelbulle.

Tid: 2 timmar

Minimum: 2 personer

Pris: 1975 kr/pers (2 personer per snöskoter)

Inkluderat: Hjälm, varm skoteroverall och skor, the/kaffe och bulle.

Uppgradera till att köra själv en egen skoter för 790 kr/person.

Tillbaks ner till Årrenjarka kommer dagens turer vanligen vid 15-16 tiden. Passa på att boka bord i vår restaurang för den perfekta avslutningen på dagen!

Med utgångspunkt från vårt stora utbud av dagsturer med skoter sätter vi gärna ihop personliga flerdagsprogram för våra gäster, utifrån önskemål och intressen. För mer information och priser på snöskoterturer från Årrenjarka, vänligen ta kontakt med oss.

Previous slide
Next slide

Helikopterturer

I samarbete med helikopterföretagen Fiskflyg och Kallaxflyg kan vi erbjuda er helikopterflygningar till eller från Årrenjarka Fjällby. Varför inte påbörja/avsluta er jakt, fiske eller vandrings resa med helikopter i Årrenjarka?

Alternativt så kan vi erbjuda rundflyg runt den vackra fjällvärlden som omger vår fjällby.

Det är möjligt att boka alla aktiviteter medan du bor hos oss, eller så kan du boka i förväg genom att kontakta oss via e-post.