Hundspannsturer

Tillsammans med det lokala aktivitetsföretaget, Native Lapland, erbjuder vi korta, eller längre turer med hundspann. Alla turer startar i Årrenjarka.

Genom fjällnära skogar med hundspann, halvdagstur med naturguidning

Sittandes på en släde dragen av pigga och vänliga Alaskan Huskies ger du dig ut på tur genom det orörda och vackra landskapet som omger den lilla fjällbyn Årrenjarka. Det snötäckta landskapet glider förbi när färden går djupt in i fridfulla urskogsområden, långt från allfarvägen. Vi gör ett stopp längs leden för att ta en värmande kopp varmt te eller kaffe, ett lättare måltid och mysa med hundarna.

Medan du sitter på släden kommer guiden att köra hundarna genom Kvikkjokk – Kabla Naturreservat, ett vackert skogsområde, som härifrån är väglöst land. Naturreservatet är endast tillgängligt till fots eller med båt under sommaren, eller på snöskoter, hundspann, skidor eller snöskor under vintern. Området innehåller både tallurskogar och granurskogar, vidsträckta myrar, björkskogar och kalfjäll.

Hela området är väglöst land, och kan uppfattas som vildmark. Men det finns många spår av tidigare användning, nybyggarnas slåttermyrar och betydligt äldre samiska boplatser visar att detta inte är ett vildmarksområde, men ett kulturlandskap. Området är än idag viktigt renbete, särskilt höst och vår. För utomstående kommer det att verka avlägset och vilt, men de lokala samerna känner varje bit av mark och använder den kontinuerligt. Fornlämningar i form av härdar, boplatser och fångstgropar visar att området har använts i flera tusen år.

Under en härlig paus värmer vi en ost- och skinkmacka vid en sprakande brasa, dricker en god kopp varmt kaffe eller te medans guiden delar med sig av sina upplevelser.

  • Åka sittande på guidens släde 2 500kr

    Ingår: Varm overall och vinterskor, te/kaffe och ett lätt måltid utomhus.

    Barn upp till 12 år får 50% rabatt

    Tid: 3 - 4 timmar

Maximum: 4 personer

Denna aktivitet bokar du direkt hos det lokala aktivitetsföretaget Native Lapland.

Föregående bild
Nästa bild

Helikopterturer

I samarbete med helikopterföretagen Fiskflyg och Kallaxflyg kan vi erbjuda er helikopterflygningar till eller från Årrenjarka Fjällby. Varför inte påbörja/avsluta er jakt, fiske eller vandrings resa med helikopter i Årrenjarka?

Alternativt så kan vi erbjuda rundflyg runt den vackra fjällvärlden som omger vår fjällby.

Det är möjligt att boka alla aktiviteter medan du bor hos oss, eller så kan du boka i förväg genom att kontakta oss via e-post.