Snowmobile Safari

Snowmobile Safari

Årrenjarka Fjällby är nog den ultimata utgångspunkten för snöskoterfärder till områdena i världsarvet Laponias gränstrakter. Här har vi ett geografiskt läge och en personlig kunskap som har hänfört våra gäster sedan starten.

Vi har erfarna utbildade guider som har mycket stor kunskap och erfarenhet av detta område och vet exakt vart man ska fara för att hitta de bästa utsiktsplatserna och fiskesjöarna.

Vi kan bland annat göra dagsturer till Sulitelmaglaciären vid norska gränsen, kortare turer upp på Kablafjällen, ja möjligheterna till riktigt bra fjällupplevelser är mycket stora under vår ledning. Tack vare vår genuint lokala förankring har vi järnkoll på de aktuella snö- och väderförutsättningarna i vårt område och vi anpassar alltid dagens utfärder efter det, för att garantera våra gäster den absolut bästa upplevelsen.

 

Snöskotertur

Vi ger oss av på en resa över fjällen vid gränsen till Laponias världsarvsområde. Vi färdas med snöskoter under professionell ledning av en fjällvan guide. På väg upp mot trädgränsen kör vi genom gammal tallskog, och har vi tur syns spåren efter renar, älgar, järvar eller lodjur längs med leden. Den fantastiska utsikten över bergstopparna i Sareks nationalpark och den fridfulla atmosfären som ligger över detta stora alpområde i midvintern gör detta till en mycket sällsynt och oförglömlig resa. Det finns fantastiska fotomöjligheter och vi gör ett stopp för varma drycker och en kanelbulle.

Tid: 2 timmar

Minimum: 2 personer

Pris: 1795 kr/pers (2 personer per snöskoter)

Inkluderat: Hjälm, varm skoteroverall och skor, the/kaffe och bulle.

Uppgradera till att köra själv en egen skoter för 700 kr/person.

 

Heldagstur med snöskoter

En typisk dagstur från Årrenjarka börjar vid niotiden på morgonen med utdelning och säkerhetsgenomgång av skotrarna. Sedan bär färden av upp mot fjälls och oftast tar det inte längre tid än cirka 30 minuters färd genom urskogsområdena innan ni befinner er ovanför trädgränsen på kalfjället. I skogen tittar ni efter spår av rovdjur som lo och järv och det är inte ovanligt att ni får se alldeles färska spår.

Här uppe på fjället tar ni er till otroliga utsiktspunkter över bergsmassiven i Sareks och Padjelantas nationalparker, och njuter allmänt av frihetskänslan och den höga klara fjälluften. Sedan stannar ni kanske uppe på någon hemlig liten fjällsjö där ni får pimpla efter öringar och rödingar. Lunch lagas över öppen eld på en stor Murikkahäll, ofta bjuder vi på suovas, perfekt mat på fjället. Sedan avgör vädret hur dagen fortsätter och åt vilket håll ni färdas.

Tid: 5-6 timmar

Minimum: 2 personer

Pris: 1795 kr/pers (2 personer per snöskoter)

Inkluderat: Hjälm, varm skoteroverall och skor, the/kaffe och bulle.

Uppgradera till att köra själv en egen skoter för 700 kr/person.

 

Tillbaks ner till Årrenjarka kommer dagens turer vanligen vid 15-16 tiden. Passa på att boka bord i vår restaurang för den perfekta avslutningen på dagen!

Med utgångspunkt från vårt stora utbud av dagsturer med skoter sätter vi gärna ihop personliga flerdagsprogram för våra gäster, utifrån önskemål och intressen. För mer information och priser på snöskoterturer från Årrenjarka, vänligen ta kontakt med oss.